Skip to content
3. BURGEMEESTER
Component 17 – 1_bob
depla

VOORWOORD

Paul Depla Burgemeester

Geen woorden, maar daden. Geen gebakken lucht, maar tastbaar geluk. Vastgelegd in notariële afspraken om concrete doelen te bereiken. Vele honderden per jaar. Een gouden formule!

Met deze woorden feliciteerde ik eind november 2019 alle betrokken Bredase ondernemers, vele maatschappelijke partners en natuurlijk ‘makelaar in geluk’ directeur Rombout Kerremans met het tienjarig bestaan van Betrokken Ondernemers Breda. Het jubileumfeest in Bloos stond helemaal in het teken van al het moois dat het afgelopen decennium in Breda tot stand is gebracht. Tot de kern teruggebracht in één woord: geluk. Honderden Bredanaars die jaarlijks hun handen uit de mouwen steken om een ander blij te maken; het blijft een beproefd recept voor blijdschap. Voor gever én ontvanger. Daarom ben en blijf ik met trots ambassadeur van Betrokken Ondernemers Breda.

Breda brengt het samen. Het is de missie van onze mooie stad. Maar aan die woorden moet je wel daden koppelen. Het gaat niet vanzelf. Terwijl het zo eenvoudig is. Met talent, kennis, hart en handen aan de slag. En dan een klus doen voor een ander.

In het jubileumjaar 2019 zag dat er als volgt uit: 517 matches die goed waren voor een maatschappelijke waarde van ruim € 694.000. Complimenten voor dit prachtige resultaat.

De afgelopen 10 jaar hebben ondernemers en maatschappelijke partners ongeveer 4.000 matches met een maatschappelijke waarde van naar schatting 5,5 miljoen euro tot stand gebracht. Cijfers waarmee je zelfs de grootste cynicus de mond snoert. Dankzij Betrokken Ondernemers is Breda een stad om gelukkig in te zijn. Zegt het voort, of beter nog: doe mee!

Dank voor uw bijdrage aan de matches, in welke vorm dan ook. Op naar het twintigjarig bestaan!